Wat je moet weten over houten bloembakken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Omdat houten bloembakken uiteindelijk zal verslechteren bij blootstelling aan water en zonlicht, zal een voering met zware kunstof de levensduur verlengen en water vlekken aan de buitenkant tegenhouden. Whiskey en andere houtsoorten voor patio bakken zijn erg populair voor houten bloembakken.

Handige tips over houten bloembakken.

 

Vaak zijn houten bloembakken alleen in grote vormen en maten beschikbaar en zijn ze uitstekend geschikt voor de grotere planten en kleinere boomsoorten. Houten bloembakken zijn siervol voor uw tuin of patio, maar er zijn een paar belangrijke dingen die u moet weten.

Houten bloembakken gaan vaak rotten, er zijn maar een paar houtsoorten die rot bestendig zijn denk aan cederhout. Daarnaast moet u zorgen dat de bodem voorzien is van een goede drainage, en moet regelmatig kijken naar het waterpeil binnen de houten bloembak.

Let op dat u geen houten bloembakken koopt die bewerkt of vernist zijn met gevaarlijke stoffen, bij aanraking met water en verdamping kunnen omliggende planten grote schade oplopen.

Kies bij voorkeur een houten bloembakken met een groene label. Houten bloembakken kunt u kopen in alle maten de populairste formaten zijn vierkante houten plantenbakken van maat 60x60x60 cm.

Zelf houten plantenbakken maken.

Indien het hout niet behandeld is tegen water en andere blootstellingen van de natuur is het aan te raden de plantenbak te behandelen met beits, zo verlengt u de levensduur en geniet u langer van uw houten plantenbak. Men maakt ook steeds vaker eigen houten plantenbakken, op het internet kunt u diverse tekeningen vinden om zelf een houten plantenbak te maken, u moet alleen rekening houden met de maat en natuurlijk het kwaliteit van het hout.

Cedar, Redwood en Teak zijn van nature bestand tegen waterverval. De levensduur van plantenbakken van behandeld hout duurt meestal heel wat langer dan de levensduur van bakken van onbehandeld hout. Echter, een aantal chemicaliën die worden gebruikt om hout te behandelen zijn niet geschikt voor eetbare planten, en kunnen een risico voor de gezondheid opleveren. Controleer altijd de materialen die gebruikt worden om een houten plantenbak voor de veiligheid te behandelen.

 

Houten plantenbakken worden vooral gebruikt om de tuin te sieren. De houten platen schilderen met een verouderd effect is ook heel populair, vaak wordt een laag witte grondverf gebruikt met daarover bruine patina olie.  De patina olie wordt tussen de groeven en voegen gesmeerd en zo onstaat een verouderd antiek effect van u houten plantenbak

 

 

 

 

Plantenbakken zijn te verkrijgen in de volgende materialen

 

 

 

Buiten

Rieten

Glazen

Chinese

Tuin

Rotan

Antieke

Design

Terras

Stenen

Betonnen

Hang

Balkon

Teak

Grote

led

Binnen

Plastic

Kleine

Luxe

Woonkamer

Gietijzer

Hang

Exclusieve

Cortenstaal

Ijzeren

Hoge

Trendy

Houten

Stalen

Langwerpige

Moderne

Aardewerk

Metalen

Op wielen

Elho

Aluminium

Natuursteen

Verrijdbare

Terrazzo

Keramiek

Terracotta

Stapelbare

Verlichte

Geglazuurde

Polyester

Blauwe

lichtgevende

Steigerhout

Polystone

Rode

Vierkante

Hillhout

Kunstof

Oranje

Ovale

Gemetselde

Hardhouten

Witte

Wicker

Granieten

RVS

Zwarte

Zinken

Mozaik

Koperen

Grijs

Bruine

Zilveren

 

 

 

 

 

 

 

www.adverteren-op-internet.nl

Aanbiedingen

Huis en tuin Bloemen laten bezorgen Kamerplanten Tuinplanten Vaste planten Plantenbakken Grote plantenbakken Houten plantenbakken Stenen plantenbakken Kunststof plantenbakken Polyester plantenbakken Plantenbakken Buiten Houten Bloembakken Zinken Bloembakken Kunstof bloembakken Grote bloembakken Tuin bloembakken Buiten bloembakken Betonnen bloembakken Terracotta bloempotten Kunststof bloempotten Hoge bloempotten Grote bloempotten Gietijzeren bloempotten Bloempotten tuin Bloempotten buiten Blauwe Bloempotten Antieke bloempotten Balkon plantenbakken Aanbieding zoeken links

Zoek de beste aanbiedingen!

Plantenbakken Bloembakken  Bloempotten